Uputstvo za slušanje radija

Radio Grmljavinu možete slušati na više načina. Možete nas slušati putem nekog od plejera, ili putem web sajta.

                   Slušanje radija putem playera

         Glavni stream radijo Grmljavine ide preko Shoutcast servera u aac+ formatu na 32Kbps. Svi plejeri, kao što su: Winamp, Foobar 2000, Aimp, VLC i drugi, podržavaju aac+ format. Jedini izuzetak je Windows media player. Da bi ste radio Grmljavinu slušali i putem Windows media plejera skinite plugin koji je potrebno instalirati, i koji će vam omogućiti da slušate našu muziku u Windows media playeru. Na desnoj strani web sajta imate linkove za nekoliko plejera u kojima nas možete slušati.

                   Slušanje radija putem web sajta

         Radio Grmljavinu je moguće slušati i putem našeg web sajta. Korisnici Internet explorera i web pretraživača Google chrome naš program mogu pratiti koristeći Flash media player. Prilikom učitavanja Internet explorer i Google chrome će vas pitati da instalirate Windows media active x komponentu koja će omogućiti da se u stranicu učita Media player. Ako odaberete opciju da se instalira active x komponenta, bićete preusmjereni na stranicu sa koje trebate preuzeti active x komponentu i instalirati je. Kod nekih verzija Internet explorera, ova instalacija će biti obavljena bez preusmjeravanja na web stranicu. Kod Google chrome pretraživača, preusmjeravanje na stranicu je neophodno. Media player se nalazi na desnoj strani web stranice, ispod polja za pretragu i Fejsbuk komponente.

         Do verzije 26.0 i korisnici Mozilla Firefox web pretraživača su mogli naš program slušati preko Media playera. Zbog određenih promjena ovaj plejer više ne radi u Firefoxu od verzije 26.0. Za korisnike ovog pretraživača weba i korisnike mobilnih telefona, napravili smo još jedan stream koji ide putem Icecast servera,i integrisali HTML5 plejer koji omogućava i korisnicima ovih pretraživača da slušaju naš program. HTML5 plejer se nalazi ispod statistike Shoutcast servera na desnoj strani sajta. Kako ovaj plejer izgleda, možete vidjeti i iznad ovog teksta. Mi Vam naravno preporučujemo da nas slušate preko shoutcast streama.

[mp3j track="http://stream.radio-hosting.net:8000/grmljavina"]

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.