Consecration – Cimet

Consecration - Cimet coverBend: Consecration

Lokacija: Beograd

Žanr: post metal, space rock, alternative

Izdavač: Geenger records

Godina izdanja: 2013.

Napisao: Saša Grbić

Consecration je bend koji u svom postojanju od 2000. Godine stalno napreduje i mijenja se, što je za svaku pohvalu. U svojoj ranoj fazi bend je njegovao doom/gothic pravac u metal muzici, da bi se kasnije okrenuli nešto eksperimentalnijem zvuku.

Album „.avi“ je nagovijestio u kom pravcu će se kretati ovaj nadasve originalan bend. „Cimet“ je prvi dio njihove predstojeće trilogije. Kao i na „.avi“ albumu, muzika je ambijentalnog tipa. Na albumu se nalazi 7 pjesama, čije ukupno trajanje je negdje oko četrdesetak minuta. Kao što već rekoh, na albumu se može čuti veoma malo tekstova. Danilo u svom pjevanju najviše daje naglasak na korištenju vokala. Pjevanje u muzici benda ima više svrhu još jednog instrumenta. Glas samo još više doprinosi toj atmosferi koju bend želi da izazove kod slušalaca. No i to malo teksta što se čuje, je veoma inovativno i interesantno. Sa veoma malo riječi je puno toga rečeno. Ti tekstovi dobijaju pravi smisao tek u sklopu muzike. Na prvo slušanje, stekao sam utisak da ovaj album ima te neke svemirske atmosfere.

Kao i prije, i na „Cimetu“ muzika je višeslojna i kompleksna. „Cimet“ traži potpunu posvećenost slušaoca i mnogostruko preslušavanje albuma kako bi se ušlo u svu njegovu srž i pore. Ja sam do pisanja ove recenzije najmanje 5 puta preslušao ovaj album i mislim da još uvijek nisam otkrio sve njegove  nijanse. No u tome i jeste poenta… da neki album mnogo puta preslušate i da svaki put u njemu otkrijete nešto novo.

Svim alternativcima predlažem da kupe „Cimet“ i da se prepuste čaroliji muzike na ovom albumu. Kupovinom ovog albuma pomažete bendu da se što prije završi miks narednog albuma i time dobijemo još jednu priliku za uživanje u muzici benda Consecration. Dakle, CD u ruke, osamite se i…. slijedi četrdesetak minuta uživanja.

 

Spisak pjesama:

01.Cimet

02.Romantična policija

03.Ne dam ovaj dan još uvijek

04.Barikade

05.Praskozorje

06.Povratak aligatora

07.Nestajanje

 

 

Video:

3 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.