Eyesburn – Reality check

Eyesburn - Reality checkBend: Eyesburn

Album: Reality check

Žanr: crossower

Izdavač: Ammonite records

Godina izdanja: 2013.

Napisao: Saša Grbić

Eyesburn je kultna Beogradska grupa koja postoji od polovine devedesetih godina i u svojoj muzici kombinuje razne žanrove. Prvobitno je to bio metal/hardcore, da bi kasnije toj fuziji dodali i reggae zvuk. Pred nama je njihovo novo studijsko ostvarenje, pravi užitak za muzičke sladokusce.

Mnogo puta sam preslušao ovaj album i svaki put sam uživao kao da ga slušam po prvi put. Kako već u prethodnom pasusu rekoh, ovo je pravi album za muzičke sladokusce. Sve je tu, na svom mjestu. Album sadrži 15 pjesama koje su izuzetno lako pamtljive i hitične. Odlikuje ih veoma zarazna melodija, a time i sam tekst lako ulazi u uši.

Bend na ovom albumu ne ostavlja svoje metal/hc/reggae korijene, ali istovremeno i unaprjeđuje svoju muziku. Najmetalskija je pjesma „Burning ball“, a ja bih još izdvojio i drugu pjesmu na albumu, „Peacefull war“. Treba obratiti pažnju i na pjesmu koja zatvara ovaj album, a to je pjesma „My people“. Ovo je pjesma odsvirana sa akustičnim instrumentima.

Eyesburn je ovo svoje, ako se ne varam, osmo studijsko izdanje, po prvi put snimio u digitalnom studiju, tj. Na kompjuteru. Svi njihovi prethodni albumi i ep izdanja su snimana i u analognim studijima. To se i te kako osjeti, što ne znači da i prijašnji albumi nisu bili dobro producirani. Možda se baš na ovom albumu više i osjete ti uticaji čvršćeg zvuka, baš zbog te produkcije. Sve je mnogo čistije, metalskije, nego prije; bubnjevi, gitare… Jednom riječju ovom albumu nema zamjerke.

Nikad se ne zna šta će vrijeme donijeti, ali za sada, ovaj album je najsvjetliji trenutak u Eyesburn karijeri. Kupite ovaj album i vjerujte mi na riječ, nećete se pokajati.

Spisak pjesama:

01.Way of the creator

02.Peacefull war

03.Time

04.Illegal (Nation of millions)

05.Burning ball

06.Boycot call

07.Frontline

08.Dustbin

09.True child

10.Suddenfall

11.Hold this way

12.Happy and free

13.My friend

14.Dance

15.My people

Video:

Eyesburn - Burning Ball + Lyrics

Eyesburn - Peacefull War + Lyrics

Eyesburn - My People + Lyrics

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.