Face off – The colour of rain

Bend: Face off

Lokacija: Beograd

Žanr: alternative metal

Album: The colour of rain

Godina izdanja 2013.

Izdavač: Maple metal records

 

Face off je alternativni metal bend iz Beograda. Do skoro se o njima nije ništa ni znalo ni čulo. Ove godine su za Maple metal records iz Kanade objavili svoj prvi album „The colour of rain“ koji sadrži devet pjesama.

Face off su napravili tip muzike koja se pušta na main stream  medijima. Ako ste ljubitelji muzike kakvu prave Evanescence, Deftones, Skunk anansie i sl, onda je ovo prava stvar za vas. Ekipa navodi da su to bendovi koji su uticali na njih. Ja bih ovdje dodao i Guano apes jer ima nekih momenata koji me podsjećaju na njihovu muziku.

Kao što već rekoh, album sadrži devet pjesama koje su vrlo čvrste i energične. Uopšte nemojte očekivati lagan album. Čak na albumu možete čuti i groove momente koje je odradio Dušan Pešić iz benda Rain delay. Marija se sjajno snašla na vokalima, a i sama produkcija albuma je na zaista visokom nivou. Gitare su reske, što bi se reklo, dobro masne. Bubanj i bas se fino čuju, tako da što se tiče produkcije nema zamjerke.

Ja lično bih izdvojio kao najbolju pjesmu „War against war“. To je ujedno i pjesma gdje se pojavljuje gore pomenuti Dušan iz RD.

Šta reći… Ako ste fan alternativnog metala, obavezno poslušajte ovaj album. Kada budete slušali ovaj materijal dočekaće vas pjesme ujednačenog kvaliteta. Ne može se za album reći da je vrhunski, ali je ekipa iz Face off ovim albumom pokazala da se od njih u budućnosti može puno toga očekivati.

 

Spisak pjesama:

01.The Colour of Rain

02.Dream Chamber

03.Close Enough

04.War against War

05.The Innocence

06.Voices

07.Fragile

08.Lost in Translation

09.The End

 

Pregled albuma:

FACE OFF - The Colour of Rain [album preview]

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.