Instead of a kill – Divination

Lokacija: Beograd

Izdavač: promo

Žanr: deathcore

Napisao: Saša Grbić

         Instead of a kill je deathcore bend koji nam dolazi iz Beograda. Kako oni sami kažu, kombinuju ekstremni metal sa elektronskim zvukom. Ljubitelji deathcore zvuka nakon izlaska ovog albuma mogu očekivati veoma kvalitetnu svirku. Nadamo se da će ovaj album što prije ugledati svjetlost dana.

         Vaš recenzent je imao priliku da presluša nadolazeći debi album benda Instead of a kill „Divination“ i za nešto ovako ima samo riječi hvale.

         Bend je osnovan 2009. Godine u Beogradu i do danas su kroz njega prošli mnogi poznati muzičari. Za Instead of a kill bi se moglo reći da je „super grupa“ jer ga i danas čine mnogi poznati muzičari. Više o njima možete naći na njihovoj facebook stranici.

         Na albumu se nalazi 7 pjesama plus tri intro pauze. Album je odrađen na jednom zaista visokom nivou. Kod nas je veoma malo bendova koji njeguju ovakav zvuk, te je za svaku pohvalu što su se momci odlučili da idu u ovom pravcu.

         Pjesme su vrlo raznolike, agresivne. Dorkin ima zaista moćan glas i možemo slobodno reći da je jedan od najboljih pjevača na našoj metal sceni. U pjesmama se za kratko vrijeme promijeni mnogo toga: ritmovi, način pjevanja, svirka gitara, tako da se dobije utisak o veoma kompleksnoj svirci. Da Instead of a kill čine kvalitetni muzičari vidljivo je zato što su uspjeli ukomponovati svoju muziku tako da svi ti silni prelazi i promjene djeluju smisleno. Kada se nešto ovako radi može se upasti u zamku da muzika postane ne povezana i razbacana što otežava slušanje. Slušajući ovaj album, moram priznati da su mi zadržali pažnju svih nepunih 36 minuta, koliko traje ovaj album.

         Teško se odlučiti koja pjesma je najbolja, jer su sve zaista vrlo dobre, ali eto… izdvojiću: Flying spaghetti monsta, Divination i Fetal ethanol.

         Nadamo se da će ovi momci naći izdavača i da će ovaj album ugledati svjetlost dana. Ovaj album sigurno pretenduje da se bori za titulu albuma godine.

Spisak pjesama:

01.Intro

02.Flying spaghetti monsta

03.The creator of lies

04.Eyes of the sickest

05.Observing What is Stored in The Subconscious

06.Divination

07.Guttural Sounds

08.Plastic Pelvis

09.Fetal Ethanol

10.Status Thinking

11.Elephants in The Closet

Instead of a Kill - Plastic Pelvis

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.