Kuga – Najcrnje noći

Kuga - Najcrnje nociBend: Kuga

Lokacija: Beograd

Žanr: heavy/thrash metal

Album: Najcrnje noći

Godina izdanja: 2011.

Izdavač: Sade records

Napisao: Saša Grbić

Kuga je heavy thrash metal bend koji nam dolazi iz Beograda. Momci ove godine slave deset godina postojanja i tim povodom ćemo im objaviti recenziju njihovog albuma „Najcrnje noći“ koji je izašao 2011. Godine za malu meksičku izdavačku kuću „Sade records“.

Na albumu se nalazi deset pjesama, plus jedna obrada. U pitanju je obrada velikana speed thrash metala iz bivše Jugoslavije „Bombarder“. Pjesma koju su obradili je „Princeza“, jedan od najvećih Bombarder hitova. Koliko sam upoznat, ova pjesma će se naći i na tribute kompilaciji posvećenoj grupi „Bombarder“.

Ljubitelji ovakvog zvuka će uživati do maksimuma slušajući ovaj materijal. Album obiluje dobrim tekstovima, pdobrim solažama. Pjesme su sve hitične i lako pamtljive. Jednom riječju, pitak album.

Najviše gitarskog umijeća momci su pokazali u pjesmi „Lost soul“. Šteta je što ova pjesma nije urađena na maternjem jeziku. Teško je izdvojiti koja pjesma je tekstualno najbolja. Tekstovi su izuzetno dobri i zanimljivi. Tematika njihovih pjesama je ljudska zloba, nemoral i ostalo.

Bojan Ljiljak, vokal benda, ima specifičan glas i način pjevanja. Kada sam 2011. Godine dobio ovaj materijal, trebalo je dva tri preslušavanja da mi uđe u uvo Bojanov glas i pjevanje. Kasnijim preslušavanjima se vidi da on to zaista majstorski radi.

Produkcijski je ovaj album urađen u skladu sa standardom i mogućnostima benda. No, materijal vrlo fino zvuči, i tu nebi trebalo biti zamjerke.

Ne znam da li je album još uvijek nabavljiv, ali ne morate brinuti… Cijeli album se nalazi u našoj muzičkoj bazi i putem formulara za muzičke želje možete čuti pjesme sa ovog izuzetno dobrog ostvarenja.

Spisak pjesama:

01.Debela žena

02.Ljudski ološ

03.Nema izlaza

04.Rising death

05.Najcrnje noći

06.Sile zla

07.Večni rat

08.Lost soul

09.Turbo nacija

10.U svetu prevara

11.Princeza (Bombarder cover)

 

Video:

Kuga - U Svetu Prevara Serbian Thrash Metal

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.