Nadimač – Nejebanježivesile

Nadimac - Nejebanjezivesile coverGrupa: Nadimač

Album: Nejebanježivesile

Godina izdanja: 2013.

Izdavač: Violent solution

Recenziju napisao: Saša Grbić

 

    Kada se pomene grupa Nadimač, to je odmah asocijacija na odličan thrash metal. Ovi momci iza sebe imaju mnoštvo split izdanja, singlova, jedan ep i tri dugosvirajuća albuma. Ja ću da kažem nešto o ovom trećem koji je objavljen prošle, 2013. godine. Momci već pripremaju novi, četvrti studijski album, koji će biti objavljen iduće godine za izdavača Witches brew. Ova recenzija izlazi sa velikim zakašnjenjem zbog raznoraznih razloga, ali bolje ikad nego nikad.

    Elem… Kada kupite ovaj CD, pred vama je 43 minute beskompromisnog thrash metala. Na albumu se nalazi 10 novih pjesama i kao jedanaesta je tu nova verzija pjesme „Vukodlak“. Odlika grupe Nadimač su izuzetno brze pjesme, kec ritam, dobri rifovi i nada sve, izuzetni tekstovi. Od te forme se nije odustalo ni na ovom albumu. Nije to onaj jednolični tupa-tupa ritam koji vas vrlo brzo smori. U pjesmama možete čuti mnogo zanimljivih prelaza i promjena ritma. Sve su pjesme podjednako dobre i za koju god bih rekao da je najbolja, ogriješio bih se o ostale pjesme.

    Produkcija je vrlo dobra. Album je sniman u Citadela sound studiju kod Luke Matkovića, čovjeka kojega znamo kao vokala u grupi Space eater. Sve se lijepo čuje, svi instrumenti su iznivelisani baš onako kako treba. Vokal nije potisnut iza instrumenata, a i ne štrči previše naprijed. Jednom riječju… ocjena 10.

    Grupa Nadimač kao što već rekoh, priprema novi album. Albumom Nejebanježivesile su postavili visoke standarde koje će biti teško prevazići, ali bi po našu metal scenu bilo dobro da sa novim albumom te standarde podignu još više. Ako ste u mogućnosti, kupite ovaj CD, i nećete požaliti ni jedne date pare za ovaj album.

 

Spisak pjesama:

01. Nezaustavljiva glad

02. Poslednji pogled sa visine

03. Metod skoka na glavu

04. Koma sutra

05. Smrt autoriteta

06. Grupna terapija

07. Masturbatorski lakat

08. Grad ispod grada

09. Crna reka

10. Silikonska divljina

11. Vukodlak

NadimaC - Metod skoka na glavu (OFFICIAL VIDEO)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.