Space Eater _ Passing through the Fire to Molech

Space-Eater-_-Passing-Through-The-Fire-Of-Molech-400-e1404161643229Grupa: Space eater

Album: Passing through the Fire to Molech

Izdavač: Pure steel records

Napisao: Saša Grbić

Napokon smo dočekali i treći, dugo očekivani album thrash velikana Space eater. Prvi album „Merciful Angel“ iz 2007. Godine objavljen je sa pokojnim Boškom Radišićem na vokalima. Drugi album „Aftershock“ iz 2010. Godine, objavljen je sa demo snimcima Boškovih vokala i studijskim verzijama instrumenata. Na tom albumu smo već mogli naslutiti kuda će otići ovaj bend sa nekoliko novih pjesama sa Lukom Matkovićem na vokalima. I evo, napokon je tu treći album! Album se zove „Passing Through the Fire to Molech“.

Album je izuzetno zanimljiv i slušljiv, osvaja vas od prvog momenta. Album otvara Pjesma „Daisy cutter“ po meni, najmelodičnija pjesma na albumu. Album obiluje mnogobrojnim prelazima i promjenama ritma, čime ovaj album dobija na interesantnosti. Kroz deset pjesama, bend će vas provesti kroz različite uticaje Thrash Metala. Može se tu čuti Megadetha, Sepulture… što ovaj album ne čini nezanimljivim. Na sve to, bend je Thrash metalu dao neki svoj šmek, stil, ili kako već. Meni lično, najveća promjena je na vokalima. Na prethodnim albumima, to je bio thrash sa heavy vokalima, dok je vokal na novom albumu više u maniru thrasha. Kroz pjesme možete čuti melodične i izuzetno razarajuće, grube, vokalne dionice. U svakom slučaju pohvale…

Što se tiče produkcije, nemam zamjerke. Koliko mi je poznato, album je sniman u studiju čiji je alfa i omega pjevač benda, a odatle izlaze samo dobro isproducirani albumi.

Sve u svemu, kontaktirajte bend, ili izdavačku kuću, naručite album i uživajte u dobrim rifovima. Dok ne naručite album, slušajte radio Grmljavinu gdje ćete moći poslušati pjesme sa albuma. Ispod možete pogledati njihov spot, prvenac u dosadašnjoj karijeri benda.

 

Space Eater - A Thousand Plagues (Official Video)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.