Burning circle – Ruins of mankind

Žanr: progressive metal

Izdavač: Miner recordings i samoizdanje

Napisao: Saša Grbić

 

Burning circle je prog metal bend koji nam dolazi iz Rume. Ovi momci su nam podarili jedan vrlo dobar album koji vrijedi imati u svojoj cd kolekciji.

Prije ovog albuma bend je izdao mnogo kvalitetnih demo snimaka, i ko je pratio njihov rad od samog početka mogao je naslutiti da će oni napraviti vrlo dobar debi album. Album je prvo polovinom prošle godine izdan kao samoizdanje, a krajem 2012. Godine je objavljen pod švajcarskosrpskom izdavačkom etiketom Miner records. Bendu naravno želimo svu sreću sa ovim albumom.

A sad malo o muzici… Slušajući ovaj album na studijskim slušalicama, stiče se utisak da je album vrlo dobro snimljen i isproduciran. Sve se fino čuje, naravno, produkcija je u skladu sa finansijskim mogućnostima benda. No ovdje važi ona narodna: „Koliko para, toliko muzike.“ Da je bend imao mogućnosti da snimi album u nekom velikom i bolje opremljenom studiju, i produkcija bi vjerovatno bila bolja; mada to ne mora da znači, jer može studio biti vrhunski, ako je bend loš, džaba sve.

Album otvara prilično zanimljiv intro a onda kreću pjesme. Karakteristika ovog benda je da u svoju muziku miješa uticaje ekstremnijih metal pravaca, naročito u vokalnim dionicama, što ovom bendu i njihovoj muzici daje naročit šmek. Pjesme su raznovrsne. Lično bih izdvojio nekoliko pjesama, a među prvima je naslovna pjesma „Ruins of mankind“. Kindred spirit je dobra metal balada i iskreno se nadam da bi se mogla pojaviti u dnevnim programima nekih radio stanica. Tu je još i pjesma „The burning circle of life“, i naravno njihov mega hit „Dies irae“.

Na kraju, šta reći! Ruins of mankind je jedan sjajan album za ljubitelje dobrog progresivnog metala i nebi trebali da propuste da uvrste ovaj album u svoju cd kolekciju. Komplet album se nalazi i u našoj bazi, i preko forme za muzičke želje možete poslušati pjesme sa albuma.

 

Spisak pjesama:

01.Circle Cycling

02.Ruins Of Mankind

03.Kindred Spirits

04.The Burning Circle Of Life

05.Ghosts Crying

06.Gabriel Principle

07.Gargoyle On A Belfry

08.Dies Illa

09.Dies Irae

10.What Would Life Be

11.Murphy’s Law

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.