Putrid blood – Absolute profit

Lokacija: Šid

Žanr: thrash metal

Izdavač: Miner recordings

Napisao: Saša Grbić

 

Od dvije hiljade devetog ljeta u vojvođanskom gradu Šidu postoji thrash metal bend koji se odaziva na ime Putrid blood. Te iste godineu novosadskom studiju Piknik su snimili ep Fire at will sa sedam pjesama. Prošle godine su nas obradovali sa novim albumom.

Ovih dana vašem recenzentu je do ruku došao album „Absolute profit“ ovog zaista sjajnog benda koji svira thrash metal sa hardcore i black metal uticajima. Album odiše silovitom energiom.Da se izrazim u žargonu… Ljudi melju sve pred sobom.

Album otvara zaista sjajna pjesma Vulture, a nakon nje slijedi demonstracija brutalnosti i sile, a pjesma se primjereno i zove „Silovanje“. Za ovu pjesmu su momci snimili i spot. Mali predah sa brutalnošću i brzinom Putrid blood pravi na pjesmi Re-animator, a potom nastavljaju dalje da udaraju. Album zatvara instrumental Moment of clarity.

Posebno bih pohvalio tekstove na srpskom jeziku. Za vašeg recenzenta favorit albuma je pjesma „Kontra udar“. Ova pjesma je i bila kao najavni singl za album. Još bih izdvojio pjesme „Zver“ i „Re-animator“.

U studiju „Blaze“ je odrađen zaista pravi posao. Produkcija albuma je na zaista visokom nivou. Vaš recenzent nije baš neki stručnjak za produkcione finese, ali ovaj album zaslužuje zaista pohvale sa te strane.

Ljubitelji ekstremnog thrasha nebi trebalo da propuste ovaj album, i još jednom pohvale miner recordingsu za izdavanje ovog albuma.

 

Spisak pjesama:

01.Vulture

02.Silovanje

03.For god’s sake

04.Kontraudar

05.Re-animator

06.Zver

07.Prey

08.Rođen za pakao

09.Nespokoj

10.Moment of clarity (instrumental)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.