Važno obavještenje – Uvijek za (Protiv ne!)

Lokacija: Banjaluka

Žanr: rock

Napisao: Saša Grbić

Evo konačno i jedne rock recenzije! Bend „Važno obavještenje“ nam dolazi iz Banjaluke. Prošle godine su nam podarili svoj prvi album „Uvijek za (protiv ne)“ kojeg čini 8 pjesama plus bonus track.

Ove momke i djevojku odlikuje mladalački zanos i lepršavost u tekstovima. Čuje se tu veliki uticaj jugoslovenske rock škole, što naravno nije minus. U svojoj muzici koriste violinu i klavir što je kod nas radilo, ako se ne varam, Zabranjeno pušenje.

Zvuk na albumu je vrlo dobar, tj. Produkcija je odrađena vrlo dobro. Koliko se može čuti, snimljen je živi bubanj, što je za svaku pohvalu u ovo današnje vrijeme, kad su programirani bubnjevi prevladali i kad je finansijska situacija takva da je teško obezbijediti novac za studio u kome se može snimiti živi bubanj.

Bend zaista ima veliki potencijal kada su u pitanju tekstovi. Pjesme su socio šaljivog tipa, a tu je i „1999“ pjesma koja nosi u sebi puno gorčine. Treba pohvaliti i pjesmu „Svjetska“.

Da se razumijemo, ovaj album nije na nekom vrhunskom kvalitetu, ali kao debi album je vrlo dobar. Na ovom albumu se može vidjeti da bend ima potencijala, ako nastave ovim putem mogli bi smo od njih dobiti vrlo kvalitetne pjesme u narednom periodu. Ovom bendu treba pružiti podršku, i s toga, ako ste u mogućnosti, nabavite ovaj CD. Do tada preko naše forme za muzičke želje poslušajte po neku pjesmu sa ovog albuma.

Spisak pjesama:

01.U hladu smo

02.Žene

03.Svjetska

04.Koliko toga imam

05.Embrion

06.Uvijek za (protiv ne!)

07.1999

08.Pare

09.Bonus track – Ne razumijem (summer session)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.